You are currently viewing ExcellMater projekat predstavljen na CNN TECH 2022 konferenciji i na Regionalnom forumu za inovacije

U okviru Međunarodne konferencije za eksperimentalna i numerička istraživanja i nove tehnologije CNN TECH 2022 održane od 5. do 8. jula 2022. g. na Zlatiboru, Jovana Zvicer je predstavila naš projekat kao i mogućnosti primene biomimičnih bioreaktora u dizajniranju, karakterizaciji i određivanju primene novih biomaterijala.

Pored domaćih i gostiju iz inostranstva sa medicinskih i tehničkih fakulteta i instituta, Ragionalnom forumu za inovacije prisustvovali su i predstavnici Razvojne agencije Srbje, Privredne komore Srbiije i Naučno-tehnološkog parta Čačak. Skup je otvorio Ministar za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj Branko Ružić.

Pored razmene naučnih rezultata, okupljeni su imali priliku i da razgovaraju o značaju inovacija i međusobne saradnje u cilju razvoja novih proizvoda spremnih za tržište.

Branko Ružić, Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na otvaranju Regionalnog foruma za inovacije.

Saradnici sa Tehnološko-metalurškog fakulteta, dr Jovana Zvicer i doktorand Zoran Simić predstavljaju ExcellMater projekat.

Dr Jovana Zvicer je predstavila mogućnosti primene biomimičnog bioreaktora kao eksperimentalnih modela za razvoj novih biomaterijala.