You are currently viewing ExcellMater radionica o biomaterijalima: na putu do brže primene novih biomaterijala u medicini

ExcellMater radionica Workshop on the routes to clinical utilization of novel biomaterials for medical devices, održana od 28. do 30. septembra na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu je privukla značajnu pažnju lokalne naučne zajednice, a posebno partnera Fakulteta u oblasti bionauka. Preko 40 polaznika sa Farmaceutskog fakulteta, Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stanković, Instituta za molecular genetiku i genetičko inženjerstvo, Instituta za primenu nuklearne energije (INEP) i Instituta za medicinska istraživanja zajedno sa istraživačima sa Tehnološko-metalurškog fakulteta i Inovacionog centra TMF je pratilo izlaganja predavača partnerskih institucija iz Italije, Finske i Švajcarske.

Prof. Petar Uskoković

g-din Lučano Katani

Posle reči dobrodošlice prof. Petra Uskokovića, dekana TMF, na otvranju je prisutne pozdravio g-din Lučano Katani, ataše za nauku u ambasadi Italije u Beogradu, koji je izrazio zadovoljstvo što u projektu učestvuje Univerzitet u Istočnom Pijemontu i uverenje da će saradnja između srpskih i italijanskih naučnika i dalje jačati u narednom periodu.

Tokom 3 dana radionice, obrađene su različite teme iz oblasti razvoja i primene novih biomaterijala sa posebnim fokusom na translaciona istraživanja, regulativu u oblasti medicinskih uređaja i načine komercijalizacije istraživačkih rezultata. Značajan broj učesnika predstavljali su mladi istraživači koji su imali priliku u popodnevnoj sesiji da sa prof. Majklom Gasikom sa Alto Univerziteta u Finskoj diskutuju o načinima primene svojih istraživačkih rezultata u medicinskoj praksi.

Na zatvaranju, mladi istraživači su dobili sertifikate o pohađanju radionice. Sveukupni utisci sa radionice su da je ona bila vrlo atraktivna i korisna.

Pogledajte atmosferu!

Slušaoci

Prof. Bojana Obradović predstavlja ExcellMater projekt

Prof. Lia Rimondini

Prof. Annalisa Chiocchetti

Dr Andrea Cochis

Prof. Michael Gasik

Dr Sibylle Grad

Оставите одговор