You are currently viewing TESLA FEST 2021

Tehnološko-metalurški fakultet je učestvovao na Međunarodnom festivalu inovacija, znanja i stvaralaštva TESLA FEST 2011, održanom u Novom Sadu od 12. do 15. oktobra, 2021. g. u organizaciji Saveza pronalazača Vojvodine. U okviru postavke Novi multifunkcionalni biomaterijali za primenu u medicini predstavljen je spektar novih biomaterijala, kao i novi biomimični bioreaktor za istraživanja u biomedicini.

Jelena Petrović i Ivana Banićević pokazuju publici izložene biomaterijale.

Neki od učesnika sa g-dinom Andjelkom Glavaševićem, Predsednikom Saveza Pronalazača Vojvodine: istraživači Jelena Petrović i Ivana Banićević, prof. Vesna Mišković Stanković, g-din Andjelko Glavašević, prof. Bojana Obradović, istraživači Tamara Matić i Marija Milivojević.

Pored toga, prof. Bojana Obradović je po pozivu prikazala ExcellMater projekat, konsorcijum, glavne ciljeve i aktivnosti projekta.

Na završnoj ceremoniji festivala TESLA FEST 2021, Tehnološko-metalurški fakultet je nagrađen Zlatnom medaljom za inovaciju Novi multifunkcionalni biomaterijali za primenu u medicini. Takođe, Fakultet je dobio i zlatnu medalju Svetske organizacije za intelektualnu svojinu WIPO za doprinos u pronalazaštvu i nacionalnoj dobrobiti i razvoju.

Prof. Đorđe Veljović prima nagrade od g-dina Andjelka Glavaševića, Predsednika Saveza pronalazača Vojvodine.

Politehnički univerzitet u Bukureštu (University Politehnica of Bucharest) u Rumuniji dodelio je Nagradu izvrsnosti inovacije (Excellence Innovation Award) timu prof. Bojane Obradović za inovaciju Novi biomimični, protočni bioreaktorski sistem za biomedicinska istraživanja.

Оставите одговор