You are currently viewing Gostovanje dr Maje Dutour Sikirić sa Instituta Rudjer Bošković iz Zagreba na TMF

U utorak 24. maja učesnici projekta ExcellMater i Tehnološko-metalurški fakultet su imali zadovoljstvo da ugoste dr Maju Dutour Sikirić sa Instituta Ruđer Bošković iz Zagreba koja je održala predavanje pod naslovom Precipitation of calcium phosphates in the presence of nanostructured materials: A biomimetic route to multifunctional materials. Sažetak predavanja se može naći ovde. Dr Dutour Sikirić je tom prilikom ukratko predstavila i projekat Antimicrobial Integrated Methodologies for orthopaedic applications – AIMed (GA 861138) koji je relevantan i za projekat ExcellMater.

Gošća sa učesnicima projekta ExcellMater posle prezentacije: prof. Vesna Radojević, dr Jasmina Stojkovska, prof. Bojana Obradović, dr Maja Dutour Sikirić, prof. Rada Petrović, dr Ana Janković i dr Željko Radovanović.

Posle prezentacije, gošća se upoznala sa projektom ExcellMater i grupama za biomedicinsko inženjerstvo, biokeramičke materijale, savremene biokompozitne materijale i grupom za elektrohemijski sintetisane biomaterijale. Zaključeno je da je značajan deo istraživanja na TMF i u grupi dr Dutour Sikirić komplementaran i razmotrene su mogućnosti za razmenu uzoraka i uspostavljanje saradnje.

Оставите одговор